Знаете ли кой антиоксидант е най-мощният? Витамин C? Бета каротин? Зелен чай? Не, най-мощният антиоксидант в света е вещество, за което вероятно никога не сте чували – това е полифенол, наречен хидрокситирозол

Хидрокситирозолът е вещество без мирис и в чиста форма представлява безцветна течност. Извлича се от маслината и най-вече от нейните листа и е вид полифенол с мощни антиоксидантни свойства. Една от основните характеристики, които правят хидрокситирозола уникален като антиоксидант, е фактът, че неговата стойност на ORAC (капацитет на абсорбция на радикален кислород) е най-високата открита в растенията до момента – тази стойност може да достигне до 68,576 μmolTE/g.

Ето някои от неговите уникални характеристики:

• Бързо се абсорбира в кръвта и тъканите, където веднага започва да изпълнява задълженията си по неутрализирането на свободните радикали.

• Единственият фенол, който може да пресече кръвно-мозъчната бариера, което му позволява да абсорбира свободни радикали в цялата централна нервна система.

• Метаболит е на невротрансмитера допамин, което означава, че може да играе важна роля в неврозащитата.

• Намаляване на маркерите / индикаторите на възпалението, включително IL-10, PEG-1, С-реактивен протеин, COX-2, TNF-a, iNOS и др.

• Поддържа митохондриална функция и значително увеличаване на производството на енергия от АТР.

Искате да знаете какви са ползите, свързани с приема на екстракт от маслинови листа, съдържащ хидрокситирозол?

Дезактивиране на бактериални, вирусни и ретровирусни инфекции

Особено ефективен при заболявания предизвикани от стафилококовата бактерия „Staphylococcus aureus“ (стафилококус ауреус), както и срещу бактериите „Helicobacter pylori“ (хеликобактер пилори) и „Campylobacter jejuni“ (кампилобактер)

Предпазване от инфекции на зъбите и при операция

Унищожава херпесните вируси – херпес симплекс и херпес зостер

Ефикасно лечение на настинки, грип и пневмония

Намаляване симптомите на синдрома на хроничната умора

Усилва на кръвообръщението, кръвотока и намалява увреждането на клетките, нанасяно от свободните радикали (което спомага за справянето с атеросклерозата, хипертонията и артрита)

Противогъбично и антибактериално действие при микоза, гъбички по ноктите, гъбични инфекции и хламидия

Предотвратява възниквнето на онкологични заболявания

Укрепва централната нервна система

Стимулира дейността на остеобластите, което води до повишаване на костната плътност

Подобрява качеството на живот на пациентите с остеопороза

Дермална защита


Фактически, антиоксиданта хидрокситирозол повлиява почти всички аспекти на здравето, подобрява качеството на живота и удължава неговата продължителност! Той е най-важният компонент, който се съдържа в средиземноморската диета и главно на него се дължат ползите, които тя допринася за здравето. Сега, чрез екстракта извлечен от маслинови листа, човек може да предостави този антиоксидат на тялото си, дори и не следва средиземноморската диета всеки ден.

В една бутилка от екстракта от маслинови листа OLIFE на компанията Evergreen Life Products се съдържат 453 mg/l хидрокситирозол и 2656 mg/l олеуропеин, който в човешкия организъм се редуцира до хидрокситирозол!

Поръчайте екстракт от маслинови листа оттук

3 Thoughts on “Хидрокситирозолът – най-мощният антиоксидант”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.